Internetska stranica www.osobni-rast.com vlasništvo je poduzeća OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. Vlasnik internetske stranice dužan je poštovati vaša prava o privatnosti i poštovanju važećeg zakonodavstva, koji uređuje područje privatnosti i zaštite osobnih podataka.

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s. p. djeluje u skladu sa Zakonom o poštovanju osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) i Općom uredbom EU o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679).

Politika privatnosti važi za sve posjetitelje internetske stranice kada prvi put posjete internetsku stranicu i kod svih njegovih kasnijih posjeta. Uporabom internetske stranice gost potvrđuje da prihvaća i slaže se sa svim uredbama te politike. Politika privatnosti može se bilo kada promijeniti ili dopuniti bez prethodnog upozorenja ili obavijesti. Uporabom internetskog mjesta nakon promjene te politike uporabnik potvrđuje da se slaže s promjenama.

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. obvezuje se da će štititi povjerljivost osobnih podataka i privatnost posjetitelja odnosno uporabnika internetske stranice i učiniti sve što je potrebno da ih zašiti od bilokakvih kršenja i zlouporabe.

OBRADA OOSOBNIH PODATAKA

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. obrađuje osobne podatke na osnovu osobnog pristanka pojedinca u skladu sa dogovorenim ugovorom ili u skladu sa zakonom.

Svaki posjetitelj internetske stranice www.osobni-rast.com koji na našoj internetskoj stranici sprovede unos osobnih podataka, daje istovremeno i aktivno odobrenje za obradu osobnih podataka na osnovu posebnog obrasca kojeg ispuni uz prijavu e-novosti, kod naručivanju proizvoda ili uz prijavu na naša obrazovanja.

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. o uporabnicima prikuplja preko internetske stranice www.osobni-rast.com slijedeće podatke:

  • Prijava na e-novosti: Ime i e-poštanski naslov;
  • Prijava na obrazovanja: Ime i prezime, ulica i kućni broj, poštanski broj i pošta, telefon, e-poštanski naslov i ime poduzeća (ako se prijavite kao poduzeće);
  • Narudžba proizvoda (knjige, e-knjige): Ime i prezime, ulica i kućni broj poštanski broj i pošta, telefon, e-poštanski naslov i ime poduzeća (ako se prijavite kao poduzeće);
  • Kontaktni obrazac: Ime, prezime, telefon, e-poštanski naslov;
  • Eventualni drugi podaci: kada ih uporabnik sam dragovoljno posreduje poduzeću.

Gost internetske stranice odnosno stranka s klikom na „Slažem se s uvjetima poslovanja“ ili k klikom na „Slažem se s politikom privatnosti“ potvrđuje da je prije ispunjavanja internetskog obrasca primjereno upoznat z opsegom i namjerom obrade osobnih podataka (gledaj prijašnju alineju).

Vlasnik internetske stranice obrađuje IP naslov naprava preko kojih uporabnici pristupaju do internetske stranice jer se tako može prepriječiti buduću zlouporabu preko kontaktnih obrazaca (nepoželjna e-pošta).

Na stranici se upotrebljavaju „kolačići“ (više o time ovdje) ali na taj način nije moguća identifikacija posjetitelja internetske stranica što znači da se na osnovu tako prikupljenih podataka ne može utvrditi ime i prezime te drugi identifikacijski podataci uporabnika.

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. prikupljene podatke koristi isključivo za obavljanje usluga i prodaju proizvoda koje se nude u takvoj namjeni i opsegu s kojim je gost odnosno uporabnik prethodno obavješten.

Istovremeno se Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. obvezuje da neće pod nijednim uvjetom bez dozvole posredovati osobne i druge podatke trećoj osobi odnosno neće omogućiti trećoj osobi uvid u osobne podatke gosta internetske stranice odnosno uporabnika osim u slučaju da to zahtijevaju država, zakon, sud ili drugi državni organi.

NAMJENA OBRADE PODATKA

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. će prikupljene podatke o gostima (uporabnicima) koristiti smo u slijedećim slučajevima:

  • Za slanje predračuna i računa u primjeru narudžbe za proizvode i usluge koje se nude na internetskoj stranici.
  • Za vlastite evidencije o strankama.
  • Za realizaciju odnosno dostavu zahtijevanih proizvoda ili usluga.
  • Za obavještavanje o novostima u ponudi poduzeća OSOBNA RAST, Robert Goreta s.p.
  • Za slanje e-novosti (ako se osoba prijavila na primanje naši e-novosti.
  • Za statističku i marketinšku analizu odnosno istraživanja u vezi s uporabnicima internetske stranice zbog poboljšanja ponude proizvoda i usluga na internetskoj stranici.

PRIJAVA NA BESPLATNI E-MJESEČNIK

Za prijavu na naše e-novosti (Besplatni e-mjesečnik Koraci do uspjeha) upotrebljavamo postupak dvojnog pristanka odnosno na engleskom double opt-in. To znači da vam nakon vaše prijave pošaljemo elektronsku poštu na navedeni naslov elektronske pošte u kojoj vas molimo za potvrdu da želite primati e-novosti. Ako vašu prijavu ne potvrdite v roku 14 dana, vaše će informacije biti blokirane a nakon toga automatski izbrisane. Uz to čuvamo vrijeme prijave i vrijeme potvrde. Cilj postupka je da možemo dokazati vašu prijavu i po potrebi otkrijemo moguću zlouporabu vaših osobnih podataka.

S vašim potvrđivanjem vi dozvoljavate da ćete redovito primati vijesti s informacijama o našim novim proizvodima i uslugama, obavijesti o marketinškim akcijama, zanimljive novosti o našim aktivnostima i vijesti o novim objavama na internetskoj stranici i blogu.

S prijavom na e-novostima dozvoljavate da analiziramo vaše podatke o kupovnom i korisničkom ponašanju (na primjer unovčavanje kupona, izvedene kupovine, čitanje članaka). Uz to evidentiramo kada čitate naše novosti i na koje poveznice kliknete i na osnovu toga zaključujemo kakvi su vaši osobni interesi.

Pravna osnova proizlazi iz vašeg pristanka po slovu a prve alineje 6. članka SUVP.

Vaši podaci čuvaju se za vrijeme odnosa s vama kao strankom. Vaš pristanak za slanje novosti možete bilo kada prekinuti i odjaviti se od e-novosti. Odjavu možete učiniti s klikom na poveznicu, koja se nalazi u svakoj elektronskoj poruci ili pošaljete poruku na kontaktne podatke, navedene o ovoj izjavi o zaštiti podataka.

KONTAKTNI OBRAZAC, NARUČIVANJE PROIZVODA I PRIJAVA NA OBRAZOVANJE

Kada uspostavite vezu s nama elektronskom poštom ili pomoću kontaktnog obrasca odnosno prijavnog obrasca, podatke koje nam javite (vaš e-naslov, vaše ime i prezime, vašu adresu, vaš telefonski broj i razlog odnosno komentar za uspostavu veze) čuvamo da možemo odgovoriti na vaša pitanje, izvedemo narudžbu proizvoda i evidentiramo prijavu na obrazovanje. Ti podaci koriste se samo za obrađivanje predmeta.

INTERNETSKA ANALIZA I STATISTIKA

Za analizu uporabe naše internetske stranice i njenu optimizaciju koristimo različite usluge koje djelomično koriste kolačiće i druge tehnologije. Ako se ne slažete s uporabom tih usluga, toj obradi podataka možete proturječiti odnosno u vašoj tražilici postavite sprečavanje pohrane kolačića. Kod pojedinih usluga navedeno je kako možete napraviti prigovor. S izvedenim prigovorom pojedini ponuđač ne obrađuje više vaših podataka za namjenu internetske analize.

Ova internetska stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu internetske analize poduzeća Google Inc. (»Google«). Google Analytics upotrebljava takozvane „kolačiće“, datoteke riječi koje se pohranjuju na vaše računalo i omogućuju analizu uporabe vaše internetske stranicu. Informacije koje kolačići stvaraju o vašoj uporabi te internetske stranice obično se prenose na internetski poslužitelj poduzeća Google u SAD i tamo se pohranjuju.

Ako uključite anonimizaciju naslova IP na toj internetskoj stranici, Google vaš naslov IP u državama Evropske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Evropskom gospodarskom prostoru prethodno skraćuje. Samo u iznimnim primjerima se na poslužitelj poduzeća Google u SAD prenese cijeli naslov IP i tamo se skraćuje. Na osnovu povlasti upravitelja te internetske stranice, Google će te informacije koristiti za analizu vaše uporabe internetske stranice, izrađivanje izvještaja o aktivnosti na internetskoj stranici i za izradu drugih usluga za upravitelja internetske stranice povezanih s uporabom interneta.

Naslov IP kojeg vaš server posreduje u sklopu Google Analytics se ne povezuje s drugim podacima poduzeća Google.

Pohranjivanje kolačića možete spriječiti s odgovarajućom instalacijom vaše programske opreme servera; upozoravamo vas da u tom primjeru možda nećete moći upotrebljavati sve funkcije te internetske stranice. Uz to možete spriječiti da Google evidentira i obrađuje vaše podatke, koje je stvorio kolačić i odnosi se na vašu uporabu internetske stranice (uključivo s vašim IP naslovom). Zato potražite i instalirajte dodatak za preglednik servera koji se nalazi na https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=sl.

Ova internetska stranica koristi Google Analytics s proširenjem »_anonymizeIp()«. Tako se u nastavku obrađuju skraćeni IP naslovi čime se isključuje određivanje pojedinca. Ako je bila na osnovi podataka koji su pridobili o vama moguća povezanost s pojedincem, ova se odmah isključuje i osobni podaci se odmah brišu.

Google Analytics upotrebljavamo kako bi mogli analizirati uporabu naše internetske stranice s ciljem redovitog poboljšanja. Uz pomoć dobivenih statistika možemo poboljšavati našu ponudu i oblikovati je na način da je zanimljiva za vas kao korisnika. U iznimnim primjerima u kojima se osobni podaci proslijede u SAD, Google je pokoren štitu privatnosti EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Pravna osnova za uporabu Google Analitics je slovo f prve rečenice prve alineje 6. članka SUPV.

Informacije trećeg ponuđača: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, telefaks: +353 (1) 436 1001.
Uvjeti za korisnike: https://policies.google.com/terms?hl=sl&gl=sl
Pregled zaštite podatka: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html
Izjava o zaštiti podataka: https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl.

POSREDOVANJE PODATAKA

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. neće prikupljene podatke posredovati trećim osobama osim u primjeru naručivanja proizvoda koje tržimo na internetskoj stranici i potrebno ih je poslati poštom. U tom primjeru navedeni podaci su samo oni koji su nužni za dostavu materijala (broj narudžbe, ime i prezime, kontaktni broj i naslov za dostavu).

ZAŠTITA PODATAKA

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. upotrebljava potrebna informacijska i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohranjivanje osobnih podataka i garantira zaštitu podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) i s Općom uredbom EU o zaštiti podataka. (Uredba (EU) 2016/679).

Gost internetske stranice odnosno uporabnik je upoznat i dozvoljava da poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. pohranjuje njegove podatke koje je posredovao uz registraciju, naručivanje ili kod prijave na e-novosti cijelo vrijeme dok je aktivni uporabnik i još godinu dana nakon završetka tog statusa odnosno do odjave na e-novosti.

Ostale podatke poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. pohranjuje toliko vremena dok je to potrebno za postizanje namjene zbog koje su informacije skupljaju. Nakon toga ih trajno briše ili učinkovito anonimiziramo tako da određenog podatka nije više moguće povezati s određenim uporabnikom.

Osobne podatke koje poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. skuplja na temelju s izričitim odobrenjem pojedinca i obrađuje ih samo za namjene opredjeljenje s dozvoljavanjem i pohranjuju se do opoziva odobrenja.

Za čuvanje osobnih podataka odgovoran je i sam uporabnik na način da se pobrine za sigurnost svog imena uporabnika i zaporke i za osuvremenjivanje operacijskog sistema i antivirusnih programa na svom računalu.

PRAVA UPORABNIKA odnosno KUPACA PO OPĆOJ UREDBI GDPR

Za sigurne, poštene i pregledne obrade imate kao uporabnik na osnovu propisa slijedeća prava:

  • Pravo do opoziva pristanka

Ako ste kao uporabnik pristali na obradu vaših osobnih podataka (za jednu ili više određenih namjera) imate pravo da taj svoj pristanak bilo kada povučete bez da bi to utjecalo na zakonitost obrade podataka koja se na osnovu pristanka izvodila do njenog opoziva.

  • Pravo dostupa do osobnih podataka

Kao uporabnik imate pravo od ponuđača (upravitelja osobnih podataka) dobiti potvrdu da li se u vezi s vama obrađuju osobni podaci, i kada je tako, dostup do osobnih podataka i određenih informacija.

  • Pravo do popravka osobnih podataka

Kao uporabnik imate pravo da ponuđač bez nepotrebnog čekanja popravi vaše netočne osobne podatke. Kao uporabnik imate pravo uz uvažavanje namjene obrade za dopunjavanje nepotpunih podataka, uključivši s dodanom dopunskom izjavom.

  • Pravo do brisanja osobnih podataka (»pravo do zaboravljanja«)

Kao uporabnik imate pravo da se vaši osobni podaci brišu kada više ne postoji opravdani razlog za buduću obradu.

Sprječavanje obrade podataka moguće je u posebnim okolnostima:

• Kada obrada nije više potrebna u vezi s namjenom skupljanja i obrade;
• Kada uporabnik prekine suglasnost za obradu;
• Kada uporabnik prigovara obradi i ne postoje prevladavajući zakoniti razlozi;
• Ako je obrada bila nezakonita;
• Kada je brisanje potrebno za ispunjavanje pravnih obaveza (pravo EU ili države članice);
• Kada je obrada povezana s ponudom usluga informacijskog društva o djetetu.

  • Pravo do ograničavanja obrade

Kao uporabnik imate pravo da ponuđač ograniči obradu podataka kada postoji jedan od primjera:

• Ako kao uporabnik osporavate točnost osobnih podataka;
• Kada je obrada nezakonita i kao uporabnik suprotstavljate se brisanju i zahtijevate ograničavanje uporabe;
• Kada podaci više nisu potrebni za namjenu obrade, a kao uporabniku trebaju vam za uvažavanje pravnih zahtjeva.

  • Pravo do prenosivosti podataka

Kao uporabnik imate pravo da prihvatite osobne podatke u vezi s vama koje ste posredovali ponuđaču u strukturiranom, opće upotrebljavanom i strojno čitaćem obliku.

  • Pravo do prigovora obradi

Kao uporabnik možete prigovarati obradi u primjeru obrade za potrebe vršenja zadaća u javnom interesu ili kod izvođenja javne vlasti i direktnog marketinga (uključujući profiliranje).

  • Pravo do podnošenja pritužbe kod nadzornog organa

Kao uporabnik imate pravo do podnošenja pritužbe kod nadzornog organa, posebno u državi gdje imate stalno prebivalište i gdje radite ili u kojoj je vjerojatno došlo kršenja (u Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec – Informacijski opunomoćenik) ako mislite da obrada osobnih podataka u vezi s vama krši propise o zaštiti osobnih podataka.

Kao uporabnik možete sve zahtjeve koji se odnose na uvažavanje prava u vezi s vašim osobnim podacima poslati na naslov upravitelja – poduzeće OSEBNA RAST Robert Goreta s.p., a to možete učiniti tako da nas kontaktirate preko robert@osobni-rast.com.

POVEZANOST DO DRUGIH INTERNETSKIH STRANICA

Internetska stranica www.osobni-rast.com sadrži i povezanost do internetskih stranica s kojima ne upravlja poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. Te povezanosti su namještene kao dodatna usluga na internetskoj stranici www.osobni-rast.com i poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. nije odgovorno za njihov sadržaj, sigurnost ili njihov način zaštite privatnosti. Preporučamo da u tom primjeru gost pregleda način osiguravanja privatnosti koji je objavljen na stranicama koje posjećuje.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Poduzeće OSEBNA RAST, Robert Goreta s.p. ne odgovara za štetu koja bi uporabniku mogla nastati jer je on ponuđaču na prijavi na e-novosti, kod potražnje ili kod kupovine proizvoda ili usluga posredovao netočne, nepotpune ili neažurirane podatke.

PROMJENA POLITIKE PRIVATNOSTI

Stanje izjave o zaštiti podataka označeno je s navedenim datumom (dolje). Pridružujemo si pravo da ovu izjavu o zaštiti podataka bilo kada promijeniti s učinkom prema naprijed. Svaka aktualna inačica dostupna je na našoj internetskoj stranici. Molimo da našu internetsku stranicu redovito posjećujete i provjerite punovažnost izjave o zaštiti podataka.

Stanje ove izjave o zaštiti podataka: 22. 5. 2018

DODATNA PITANJA

Sva pitanja, dileme i primjedbe glede naše politike privatnosti možete nam javiti preko kontaktnog obrasca.